Oροφή μέχρι 3.000 μετοχές για τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές που πρόκειται να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου ορίζει η Eurobank. Μάλιστα, αν η ζήτηση είναι μεγάλη, ο αριθμός των μετοχών για τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, είναι δυνατό να μειωθεί. Αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας, «η κατανομή Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς σε Ιδιώτες  Επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 της Απόφασης 2/460, δίδοντας προτεραιότητα σε όλες τις αιτήσεις εγγραφής από επενδυτές αυτής της κατηγορίας που αφορούν μέχρι και 3.000 από τις Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς (στο εξής το «κατά π ροτεραιότητα όριο»).

Ο ανώτατος αριθμός Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς που μπορεί να κατανεμηθεί σε κάθε Ιδιώτη Επενδυτή που θα συμμετάσχει στη Δημόσια Προσφορά δεν μπορεί να υπερβεί το 2% του συνόλου των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς, ήτοι περισσότερες από 19.093.333 μετοχές. Αν μετά την ανωτέρω κατανομή παραμένουν αδιάθετες μ ετοχές, θα κατανεμηθεί από μία επιπλέον μονάδα διαπραγμάτευσης στους επενδυτές που είχαν τα μεγαλύτερα ανικανοποίητα τμήματα της εγγραφής τους. Το κατά προτεραιότητα όριο των 3.000 μετοχών δύναται να αναπροσαρμοστεί αναλογικά προς τα κάτω με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί κατά τη Δημόσια Προσφορά από Ιδιώτες Επενδυτές».

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της έκδοσης του ομολογιακού δανείου της Εθνικής το οποίο, όπως είναι γνωστό εστέφθη από επιτυχία, αφού η τράπεζα ζητούσε 750 εκατ. ευρώ και οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,6 δις. ευρώ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «MN» το private banking της Εθνικής τήρησε σειρά προτεραιότητας στους πελάτες του και όχι μόνο αυτό, αλλά τελικά είναι ζήτημα αν εξυπηρετήθηκε το 20% της πελατείας του.

Χθες έγινε γνωστό το εύρος τιμών που θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank κι αυτό είναι μεταξύ 0,30- 0,33 ευρώ. Σημειωτέον ότι πριν μια εβδομάδα, ως βασικός επενδυτής της Eurobank επιλέχθηκε η Fairfax, με την τιμή κτήσης για το 40% της αύξησης κεφαλαίου, τα 0,30 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 17 Απριλίου 2014 ανακοίνωσης της Τράπεζας Eurobank Ergasias σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της για την άντληση 2.864.000.000,10 Ευρώ μέσω

(i) δημόσιας προσφοράς μέχρι και 954.666.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών στο κοινό στην Ελλάδα και

(ii) ιδιωτικής τοποθέτησης τουλάχιστον 8.592.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών σε επενδυτές εκτός Ελλάδος,

η Eurobank και η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ, η τελευταία υπό την ιδιότητα του κυρίου αναδόχου της Δημόσιας Προσφοράς, με την παρούσα ανακοινώνουν ότι το εύρος τιμών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προσφέρονται στη Συνδυασμένη Προσφορά ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank μεταξύ 0,30 και 0,33 Ευρώ ανά μετοχή κατόπιν διαβούλευσης με τους γενικούς συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς και τον κύριο ανάδοχο της Δημόσιας Προσφοράς.

Το κατώτατο όριο του Εύρους, δηλαδή 0,30 Ευρώ, ισούται με την ονομαστική αξία των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank και την ελάχιστη τιμή διάθεσης που όρισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Facebook Comments