Μια διαφορετική ανάγνωση της εμφάνισης του Γιώργου Παπανδρέου δίπλα δίπλα με τον Φώτη Κουβέλη στην εκδήλωση της παρουσίασης του νέου βιβλίου της Μαριλένας Κοππά κάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αναμφίβολα στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι επικοινωνιακά η κοινή εμφάνιση Παπανδρέου και Κουβέλη προκαλεί ζημιά στον χώρο τους, πιστεύουν όμως ότι ο Παπανδρέου δεν θα προκαλέσει πολιτική αναστάτωση με όσα θα αναφέρει στην παρέμβασή του αλλά επειδή θα φωτογραφηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, σε μία εκδήλωση που επί της ουσίας ανήκει στην Δημοκρατική Αριστερά.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρασύρθηκε από κακούς συμβούλους και αποδέχτηκε την πρόσκληση της κ. Κοππά να προλογίσει το βιβλίο της (διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις) όμως πίσω από την επιλογή του διακρίνουν την οργή των “παπανδρεϊκών” που βρίσκονται εντός του κόμματος.

Για την ακρίβεια, υποστηρίζουν, ότι μόλις γνωστοποιήθηκε η εμφάνιση Παπανδρέου οι “παπανδρεϊκοί” του ΠΑΣΟΚ κατέβασαν μούτρα θεωρώντας ότι αποδυναμώνεται ο ρόλος τους στο κόμμα αλλά και το επιχείρημά τους ότι στηρίζουν εκλογικά την “Ελιά” και παραμένουν σταθερά πιστοί στο κίνημα. “Εμείς λέμε ότι είμαστε με το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος πηγαίνει στην ΔΗΜΑΡ  “έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις θεωρώντας πολιτικά φάουλ μία τέτοια κίνηση μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει απολύτως τις…παρενέργειες αυτής της κίνησης κυρίως σε επίπεδο σημειολογίας και επενδύει στην εικόνα που θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με τον ίδιο να φιλιέται ή να κάνει χειραψία με τον αντίπαλο της “¨Ελιάς”, Φώτη Κουβέλη.

Facebook Comments