Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νοοτροπίας και των πρακτικών που υπήρχαν έως σήμερα, προκειμένου να προωθηθεί η μεταστροφή της οικονομίας, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση 10 προτάσεων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε ότι «η κρίση έχει κινητοποιήσει κάποιες διαδικασίες αναδιάρθρωσης, ακόμα και στο επίπεδο της μικρής επιχειρηματικότητας, που χαρακτηρίζει το ελληνικό «επιχειρείν».

Η νέα επιχειρηματικότητα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, όχι τόσο μέσω του πλήθους των νέων εγχειρημάτων όσο, κυρίως, μέσω των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών».

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό υπογράμμισε ότι «με να στηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους, πέρα από τον πρωταγωνιστικό χρηματοοικονομικό μας ρόλο, εξελίσσουμε και ενισχύουμε το διαγωνισμό i-bank καινοτομία και τεχνολογία. Θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ως η κύρια τράπεζα που στηρίζει επί δεκαετίες έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία».

Γ. Ζανιάς: Τα προβλήματα που εμποδίζουν την καινοτομία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζανιάς, ανέφερε ότι «στόχος μας στην Εθνική είναι μέσα από το διαγωνισμό i-bank είναι να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την καινοτομία και να ενθαρρύνουμε την καινοτομική δραστηριότητα, ιδίως από νέους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των Πανεπιστημίων με την επιχειρηματικότητα, ενώ εξελίσσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης προτάσεων, ώστε να επιτευχθεί η επιχειρηματική ανάπτυξή τους».

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Facebook Comments