Σχεδόν τρία χρόνια έμεινε στη φυλακή ο ηθοποιός Γουέσλι Σνάιπς, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός αποφυλακίστηκε, αλλά θα βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό για τους επόμενους τέσσερις μήνες, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Τον Απρίλιο του 2008, ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή κατά τα έτη 1999, 2000 και 2001, για χρέη προς την εφορία ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικηγόροι του – είχαν ασκήσει έφεση και γι αυτό παρέμενε ελεύθερος με εγγύηση – υποστήριξαν ότι έπεσε θύμα των οικονομικών του συμβούλων, αλλά το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή, η οποία λήγει τον Ιούλιο. Λίγο πριν εκτίσει την ποινή του ο σταρ είχε δώσει συνέντευξη στον Larry King όπου του είχε πει πως αισθάνεται νευρικός για τη φυλάκισή του. Όσο έμεινε έγκλειστος είχε μόλις 300 λεπτά δικαίωμα τηλεφωνικής επικοινωνίας με την οικογένειά του (έχει 5 παιδιά),  ενώ απαγορεύονταν οικογενειακές επισκέψεις. Επίσης, εργαζόταν μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα από την ανατολή μέχρι τη δύση είτε σε αγροτικές εργασίες είτε στην τροφοδοσία.

Τον Νοέμβριο του 2010 ο δικαστής της Φλόριντα Γουίλιαμ Τέρελ Χότζες απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του να επανεξεταστεί η ποινή που του έχει επιβληθεί και να υπάρξει νέα δίκη.

Ευχή των θαυμαστών του είναι, όταν ο Σνάιπς εκτίσει και την υπόλοιπη ποινή του  και  είναι απολύτως ελεύθερος να επιστρέψει στα μεγάλα στούντιο και να αναλάβει και πάλι πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Facebook Comments