Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν τις συναλλαγές σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς αν και οι τίτλοι του φαρμακευτικού κλάδου δίνουν ώθηση, οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν σταματούν να προβληματίζουν τις αγορές.
 
Ειδικότερα, στις 16:42, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,37% στις 16.420,42 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει απώλειες 0,11% στις 4.071,43 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,14% στις 1.866,15 μονάδες.
 
Η Pfizer επιβεβαίωσε σήμερα ότι προσέγγισε, αρχικά τον Ιανουάριο, την AstraZeneca με πρόταση εξαγοράς, καθώς και ότι υπήρξε και δεύτερη προσέγγιση εκ μέρους της στις 26 Απριλίου, με σκοπό να αρχίσουν συζητήσεις για την εξαγορά της. Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται κατά 3%.
 
Η Forest Laboratories κερδίζει 2,3%, καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Furiex Pharmaceuticals έναντι 95 δολαρίων ανά μετοχή.
 
Στον αντίποδα, η Bank of America υποχωρεί κατά 2,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της που περιλαμβάνουν αγορά ιδίων κεφαλαίων ύψους 4 δισ. δολαρίων και αύξηση του μερίσματος, καθώς ανακάλυψε μια εσφαλμένη λογιστική προσαρμογή.
 
Πάντως, παρά το θετικό κλίμα, οι αγορές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις προειδοποιήσεις που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Ρωσία, απειλώντας τη Μόσχα με κυρώσεις τόσο στον οικονομικό όσο και στον αμυντικό κλάδο σε περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει σε νέες επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Ομπάμα, σύμφωνα με το Reuters, οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα στοχεύσουν σε κλάδους όπως αυτός τραπεζών και άμυνας, εφόσον, όμως, η Μόσχα συνεχίσει την επιθετική της πολιτική ενάντια στο Κίεβο.

Facebook Comments