Η ανακοίνωση έπνεε μένεα κατά των αστυνομικών:

Στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πως η διακίνηση πολιτικού υλικού από νόμιμη οργάνωση δεν είναι αδίκημα και πως υπάρχει στη χώρα μας ελευθερία διακίνησης ιδεών και τύπου, η απάντηση των αστυνομικών ήταν να ζητήσουν, με τον σκιερότερο τρόπο, τις ταυτότητες των εκπαιδευτικών…

Δεν εννοούσαν, βέβαια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ότι οι αστυνομικοί ήθελαν να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων κάτω από κανέναν πλάτανο. Σκαιότερο τρόπο ήθελαν να πουν, κάπου την πήρε το αυτί τους αυτή τη λέξη, αλλά ποιος να ψάχνει σε λεξικά τώρα… Η ανακοίνωση είναι της ΕΛΜΕ Ξάνθης, του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, αυτών που κάνουν τα παιδιά μας μετόχους της ειμαι-τέρας “παιδείας” τους.

Τι… σκιερό λοιπόν έκαναν οι αστυνομικοί; Έλεγξαν, στην είσοδο ενός σχολείου, κάτι τύπους που μοίραζαν κομματικά φυλλάδια, πράξη που απαγορεύεται από τον νόμο ρητώς και διά ροπάλου. Αν αυτοί που τα μοίραζαν ήταν της Χ.Α., όλα τα συστημομήντια θα το έκαναν πρώτη είδηση και οι ίδιοι οι καθηγητές θα τους έδιωχναν κακήν κακώς με ακόμα… σκιερότερο τρόπο.

Όμως οι προσηλυτιστές των μαθητών ήταν του ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ οι καθηγητές το έχουν σε μεγάλη υπόληψη, όπως και τη δικτατορία που επαγγέλλεται. Οπότε, εξανέστησαν! Και έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με διαταγή του αρχηγείου της αστυνομίας, κάθε μέρα, πρωί και μεσημέρι, οι αστυνομικοί κάνουν διελεύσεις από τα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών. Και πολύ σωστά. Αυτό έκαναν και στην Ξάνθη, στο συγκεκριμένο σχολείο, το 4ο ΓΕΛ, την Παρασκευή 8/12. Μάλιστα είχαν κι έναν λόγο παραπάνω να το κάνουν, διότι την προηγούμενη Τρίτη 5/12 η ίδια η διευθύντριά του είχε καλέσει την αστυνομία για να απομακρύνει κάποιους εξωσχολικούς που ήταν στην είσοδο του σχολείου με ύποπτες διαθέσεις. Την Παρασκευή όμως οι εξωσχολικοί ανήκαν στην ιερή αγελάδα του πολιτικού συστήματος που λέγεται ΚΚΕ και μοίραζαν τα φυλλάδιά τους προπαγανδίζοντας την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Οι αστυνομικοί τούς ζήτησαν να απομακρυνθούν από την πόρτα του σχολείου, διότι ο νόμος απαγορεύει κάθε πολιτική δραστηριότητα όχι μόνο μέσα στον περίβολο του σχολείου αλλά και έξω από τις εισόδους του.

Εκείνη την ώρα ήταν κοντά ένας καθηγητής της ειμαι-τέρας “παιδείας”. (Η σταλινική αριστερά κάνει θραύση στους “εκπαιδευτικούς”.) Και παρενέβη, φυσικά, υπέρ του δικαιώματος του ΚΚΕ να παρανομεί! Εκεί οι αστυνομικοί έκαναν το πρώτο λάθος. Αντί να τον συλλάβουν επί τόπου και να τον πάνε στο αυτόφωρο για απείθεια κατά της αρχής, προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι απλώς εφαρμόζουν τον νόμο. Ο “εκπαιδευτικός”, που πληρώνουμε με τους φόρους μας για να διδάσκει σταλινισμό, έτρεξε να φέρει ενισχύσεις. Μπήκε στο σχολείο και επέστρεψε με τη διευθύντρια με την οποία συνέχισαν το κήρυγμα υπό μορφήν ντουέτου. Οι αστυνομικοί έκαναν το δεύτερο λάθος. Αντί να τους συλλάβουν επί τόπου και τους δύο και να τους πάνε στο αυτόφωρο για απείθεια κατά της αρχής, τούς εξήγησαν πως η δική τους αρμοδιότητα είναι από τον περίβολο και μέσα για να διδάσκουν τους μαθητές και όχι τους αστυνομικούς για το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους, και μάλιστα έξω από τον περίβολο. Εκεί λοιπόν έκλεισε το θέμα, δυστυχώς χωρίς να συλληφθεί κανένας παράνομος, ούτε του κλιμακίου του ΚΚΕ που μοίραζε φυλλάδια, ούτε του κλιμακίου του ΚΚΕ που “διδάσκει” αναρχομπαχαλακισμό στα παιδιά μας.

Θα το άφηναν όμως έτσι, οι λαϊκοί αγωνιστές; Οπότε η ΕΛΜΕ Ξάνθης εξέδωσε μια διαπρύσια ανακοίνωση η οποία εκτός από τον “σκιερότατο τρόπο” αναφέρει και άλλα κωμικοτραγικά:

“Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις των εκπαιδευτικών προς τους αστυνομικούς να δώσουν τα στοιχεία τους αυτοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά.”

Στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού είναι οι παράνομοι που ζητάν τα στοιχεία των αστυνομικών! Αλλά έχει και συνέχεια:

“Η Διευθύντρια του σχολείου, αφού ενημέρωσε τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης και συνέταξε αναφορά, ζήτησε τη συνδρομή του συνδικαλιστικού σωματείου των εκπαιδευτικών. Κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΛΜΕ συνόδεψε τη Διευθύντρια του 4ου Λυκείου στην αστυνομία με σκοπό να ενημερώσει τον Αστυνομικό Διευθυντή και να ενημερωθεί για το σκοπό της παρουσίας της αστυνομίας μπροστά από σχολικό χώρο.”

Συνειδητοποιούμε την παράνοια; Κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκε διότι η αστυνομία προστατεύει το σχολικό κτήριο! Και ζητάει να ενημερωθεί για τον λόγο της παρουσίας της αστυνομίας σε δημόσιο χώρο, που δεν είναι της δικαιοδοσίας του! Έχουμε τρελαθεί εντελώς;

Και συνεχίζει με… μαθήματα δημοκρατίας και, φυσικά, αγραμματοσύνης:

“Η αστυνομία, όπως και όλες οι κρατικές υπηρεσίες, υπόκεινται στον έλεγχο των πολιτών τους οποίους οφείλουν να υπηρετούν.”

(Ή θα πεις: “Η αστυνομία και όλες οι κρατικές υπηρεσίες υπόκεινται…” ή “Η αστυνομία, όπως και όλες οι κρατικές υπηρεσίες, υπόκειται…”. Τι κάθομαι και σχολιάζω τώρα, θα μου πεις. Σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού…)

Όλη η εκπληκτική ιστορία με την απόλυτη αντιστροφή αξιών και ρόλων εδώ, στο “επίσημο” σταλινοκρατούμενο site των εκπαιδευτικών

Υ.Γ. Το πρώτο πράγμα που χρεοκόπησε σ’ αυτή τη χώρα ήταν η Παιδεία, με τη σοσιαλιστική ισοπέδωση του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Το μεγαλύτερο μέρος των “εκπαιδευτικών” σήμερα είναι αμόρφωτοι σε τραγικό βαθμό, τεμπέληδες και εκπρόσωποι όλου του φάσματος της φασιστοαριστεράς, ενδοκοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής. Φυσικά υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις οι οποίες δεινοπαθούν και στοχοποιούνται σε αυτό το τοξικό περιβάλλον, καθώς “χαλούν την πιάτσα”. Όμως, όταν χρεοκοπεί η Παιδεία, όλες οι άλλες χρεοκοπίες (των αξιών, της ηθικής, της λογικής και της οικονομίας) είναι βέβαιο ότι θα επισυμβούν ως φυσική νομοτέλεια. Αυτό ζούμε.

Facebook Comments