Mία συνεδρίαση είναι αρκετή για να αλλάξει την εικόνα; Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η αγορά αν παραμείνει πάνω από τις 1.220 μονάδες σήμερα, θα πρέπει να ξεπεράσει την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 1.245 μονάδων. Δηλαδή, όσο πιο ψηλά κλείσει σήμερα η αγορά, τόσο το καλύτερο. Οι συναλλαγές μετά τις 14.00 έχουν αρχίσει και φορτσάρουν με τους ξένους να μπαίνουν πάλι στο παιχνίδι.

Τα περισσότερα margins έκλεισαν το περασμένο διάστημα της πτώσης που οδήγησε την αγορά μέχρι τα χαμηλά τριμήνου, δηλαδή τις 1.185 μονάδες , oπότε οι αγοραστές είναι απλλαγμένοι από το άγχος, υποστηρίζουν χρηματιστές που θέτουν το πάνω όριο του 25άρη για το επόμενο άμεσο βραχυπρόθεσμο διάστημα τις 402 μονάδες.

Οι αγοραστές επιστρέφουν σε ΟΤΕ, που ενισχύεται στα 11,10 ευρώ και με κέρδη σχεδόν 5%, Τιτάνα που ενισχύεται 4,45%, ΔΕΗ 4,57% και βεβαίως στις τράπεζες, ΜΕ τους επενδυτές να έχουν ως πάτημα την έκθεση της Moody’s η οποία μόλις χθες τις αναβάθμισε.

Απώλειες 0,37 ευρώ και πτώση πάνω από 3% για τη μετοχή της Eurobank, η οποία αποτελεί την πρώτη Ελληνική τράπεζα που μετά το 2009 αποκτά ξένους επενδυτές, την Fairfax και άλλους 250 θεσμικούς επενδυτές.  Από εκεί και πέρα, η μεγάλη διόρθωση στην Πειραιώς φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε μόλις χθυες και στο χαρτί βγαίνουν σημαντικές αγορές με κέρδη 5,42%, στο 1,75 ευρώ, όγκο 10 εκατ. τεμαχίων και τον μεγαλύτερο τζίρο στο ταμπλό με περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ.

Απώλειες για την Εθνική 3,14%, στα 2,78 ευρώ , με την αγορά να προεξοφλεί ότι η μετοχή θα κινηθεί χαμηλότερα, προκειμένου να «συναντήσει» την τιμής της αύξησης κεφαλαίου.

Ισχυρές εντολές ακόμα βγαίνουν στον Μυτιληναίο που εισέρχεται στην λιανική αγορά της ενέργειας και ταυτόχρονα κάνει τα δικά του πλάνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Facebook Comments