Η εκπληκτική ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας (NFP) και για το ποσοστό ανεργίας στην Αμερική, βάζουν τέλος στις ελπίδες όσων περίμεναν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της στήριξης από τη Fed και τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αναμένουμε δραστικές μειώσεις στις αγορές ομολόγων από τη Fed.

Τον Απρίλιο, δημιουργήθηκαν 288.000 νέες θέσεις εργασίας όταν το Μάρτιο είχαν δημιουργηθεί 203.000 θέσεις (μετά την ανοδική αναθεώρηση). Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 6,3% και τους επόμενους μήνες, αν όχι τον επόμενο, ο στόχος της Fed για ανεργία στο 6,0% θα έχει επιτευχθεί. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από το Σεπτέμβριο του 2008 όταν και κατέρρευσε η Lehman Brothers.

Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνουν πλήρως τα στελέχη της Fed και βάζουν την αμερικανική κεντρική τράπεζα αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με την ΕΚΤ και τη ΒΟΕ, ενώ η αμερικανική οικονομία δείχνει να έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει όλες τις κατάλληλες δυνάμεις που θα την οδηγήσουν σε σταθερή ανάπτυξη. Ήδη οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου θα σημειώσει άνοδο 3,0%.

Το δολάριο έχει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να αντιδράσει ανοδικά και μένει να δούμε αν τελικά θα τα καταφέρει. Οι πρώτες ενδείξεις των αγορών δείχνουν άυξηση της δυναμικής του δολαρίου.

 

Facebook Comments