Για αποκλεισμούς από την οικονομική ανάπτυξη κάνει λόγο ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, ενώ κάνει τις χώρες να επικεντρωθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη διατήρηση των δημοσίων δαπανών, ακόμη και όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με «σφικτούς» προϋπολογισμούς.

«Τα πρώτα χρόνια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η ανισότητα στις χώρες του ΟΟΣΑ, αναπτύχθηκε περισσότερο σε σχέση με τα 12 χρόνια που προηγήθηκαν», τόνισε ο Gurria, μιλώντας στο CNBC, εν όψει της Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου το ζήτημα της ανισότητας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η ανισότητα αυξάνεται, καθώς η κατανομή των βαρών στην κοινωνία, έχει καταστεί πιο άνιση. Το πλουσιότερο 1% έχει γίνει ακόμη πλουσιότερο σε πολλές χώρες τις τελευταίες δεκαετίας, με την πιο εντυπωσιακή άνοδο να καταγράφεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη του Οργανισμού. Ερωτώμενος αν πρέπει οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ να αυξήσουν τη φορολογία για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις, ο Gurria τόνισε, ότι κάποιες χώρες έχουν ήφη προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Facebook Comments