Μετά και τις ανακοινώσεις από τους δείκτες PMI υπηρεσιών και Composite για τις χώρες της Ευρωζώνης, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο ευρώ και την απόφαση επιτοκίων από την ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σε ανάλυση της Commerzbank για την πορεία του κοινού νομίσματος, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις του Ντράγκι και της ΕΚΤ καθώς και την πορεία του ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Καταρχάς οι αναλυτές της Commerzbank εκτιμούν ότι η ΕΚΤ πρόκειται να συνεχίσει στη γνώριμη στάση αναμονής που κρατά το τελευταίο διάστημα. «Αυτό πρόκειται να δώσει ώθηση στο EUR να συνεχίσει ανοδικά, μετά τις ανακοινώσεις από την απόφαση επιτοκίων από την ΕΚΤ, καθώς ο δισταγμός της Κεντρικής Τράπεζας θα ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για το EUR.

Φυσικά ο Mario Draghi θα προσπαθήσει με τη ρητορική του να αποδυναμώσει το ευρώ, όμως αυτό δεν αναμένεται να έχει αποτέλεσμα, καθώς οι traders φαίνεται να έχουν αποκτήσει ανοσία στη ρητορική του προέδρου της ΕΚΤ για λήψη μη συμβατικών μέτρων».

Οι αναλυτές της Commezbank πιστεύουν ότι θα πρέπει να δούμε μία μεταβολή στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων και την επιστροφή του επιτοκίου του 2ετούς ομολόγου πάνω από το 1% προκειμένου να δούμε μία αντιστροφή της ανόδου στο EUR/USD.

Facebook Comments