Η πρόσφατη διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνδέεται με τις αυξήσεις κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνει σε έκθεση της η JPMorgan η οποία διατηρεί τη σύσταση “overweight” για την ελληνική αγορά διατηρώντας παράλληλα τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στη λίστα με τις Top – 10 επιλογές της στις αναδυόμενες αγορές Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.

Για την Πειραιώς μάλιστα διατηρεί τιμή στόχο 2,3 ευρώ βλέποντας περιθώρια περαιτέρω ανόδου. Όπως σημειώνει το consensus υποτιμα΄τον αντίκτυπο της συγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου μακροπρόθεσμα αναφορικά με τις προοπτικές κερδοφορίας.

Επιπλέον εκτιμά ότι πιθανή πιο γρήγορη -της αναμενόμενης- μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αποτελέσει θετικό παράγοντα για τη μετοχή. Από την άλλη βέβαια οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η μετοχή πιέστηκε στον απόηχο των αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών ενώ ήδη η μετοχή με βάση το consensus το PE του 2015 βρίσκεται ήδη στο 30!

Σύμφωνα με το πρωινό report της τράπεζας, που αφορά τις εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές και που συντάχθηκε έπειτα από επαφές που είχαν οι αναλυτές με πελάτες – επενδυτές της JPMorgan, το σημείο κλειδί για την υποχώρηση της ελληνικής αγοράς ήταν οι αυξήσεις κεφαλαίων άνω των 8 δισ ευρώ των τραπεζών. Ωστόσο απ την άλλη, επισημαίνει πως η επιτυχία μέχρι τώρα των αυξήσεων και των ομολογιακών εκδόσεων καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτικών κεφαλαίων που επιφέρει και αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Γι αυτό και οι αναλυτές της JPMorgan δηλώνουν “χαρούμενοι” για τη σύσταση “Overweight” που έχουν δώσει για την ελληνική αγορά βασιζόμενοι στη βελτίωση του μακροοικονομικού μομέντουμ αλλά και στο γεγονός ότι τα περισσότερα Emerging Market Funds δεν έχουν εισέλθει στην ελληνική αγορά τοποθετώντας την ουσιαστικά “Underweight”.
 

Facebook Comments