Οι Έλληνες είμαστε ένας από τους πέντε αρχαιότερους λαούς του πλανήτη και ίσως από τα παλαιότερα έθνη και σίγουρα ο αρχαιότερος, «φωτεινότερος» και πιο σταθερός λαός του ευρωπαϊκού χώρου, της χριστιανοσύνης και του δυτικού πολιτισμού.

Έχουμε περάσει αλώβητοι ως λαός, διάφορες ιστορικές γεωγραφικές ανακατατάξεις και οικονομικές καταιγίδες και έχουμε μείνει όρθιοι, διατηρώντας την σχετική ανεξαρτησία μας και κυρίως την εθνική μας ταυτότητα.

Αφού έχουν συμβεί όλα αυτά, τα τελευταία 3,000 χρόνια, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και το 2018, δεν ξέρω πως και τι, γιατί έτσι, γιατί ζούμε ίσως στον πιο ευλογημένο και φωτισμένο τόπο, γιατί έχουμε την κατάρα να τρωγόμαστε μεταξύ μας, αλλά και να τα βάζουμε με οποιονδήποτε όταν είμαστε  ενωμένοι και μας πιάνει το αίσθημα της επιβίωσης.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μια τέτοια κρίσιμη ιστορική καμπή του έθνους μας και θα αποδειχθούμε όλοι άξιοι των περιστάσεων και θα τα καταφέρουμε, μόνοι μας αυτή την φορά, χωρίς μνημόνια, χωρίς εχθρούς και φίλους, απλά γιατί είμαστε Έλληνες και σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος και μήκος που ζούμε, ο ήλιος είναι πολύ φωτεινός και λαμπερός.

Είμαστε άξιοι για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά στο τέλος επικρατεί ο φωτεινός εαυτός μας και καταφέρνουμε τα πάντα, με τον δικό μας τρόπο.

Δεν πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει τελικά κανένας ξένος παράγων, μόνοι μας θα σωθούμε και θα απαλλαγούμε από τα σύγχρονα δεινά μας, κατανοώντας τα τραγικά μεταπολιτευτικά λάθη μας.

Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο.

Facebook Comments