Την άρση ασυλίας και των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, νυν και πρώην, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Νωρίτερα, όλοι οι βουλευτές, νυν και τέως, της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

Οι αποχρώσες ενδείξεις δεν προκύπτουν από πουθενά στο πόρισμα, υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, για τον οποίο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Εκείνη την ώρα βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».

«Χωρίς να αποτελώ ούτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι όχι απλώς συμμετέχω αλλά και ότι διευθύνω κιόλας εγκληματική οργάνωση» είπε ο Χρ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές που δεν συμμετείχαν στα όργανα του κόμματος είχαν επιρροή μόνο ως προς τις ψηφοφορίες για τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή.

«Χωρίς να έχω την παραμικρή συμμετοχή, παρατηρούσα με τους υπόλοιπους πολίτες μία σειρά από παράνομες ενέργειες, στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτές που λίγο- πολύ παρατηρούσαν όλοι. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να τις σταματήσω και πολύ περισσότερο να τις ελέγξω» σημείωσε. Επίσης, ανέφερε ότι, ήδη, εσωτερικά είχε διαμορφώσει τους μάχιμους όρους της αποστασιοποίησής του από μία πρακτική που, κατά την άποψή του, αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού. Ο βουλευτής αποδέχθηκε την κριτική ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα αυτή την πρακτική, όμως, σημείωσε ότι μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με στελέχη του κόμματος, είχε, ήδη, αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ακόμη, επικαλέστηκε καταγγελίες του πρόεδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι ξυλοκοπήθηκε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να δηλώσει ότι μετά από αυτό φοβήθηκε πως ανάλογες ενέργειες θα στρέφονταν κατά του ιδίου και της οικογενείας του. Ανέφερε, δε, ότι η ηγεσία του κόμματος είχε κρυφή ατζέντα, κάτι που αποκαλύφθηκε μετά το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία με εντολές, όπως είπε, του Νίκου Δένδια, προσέγγισε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου, έναντι αμοιβής 30.000 έως 35.000 ευρώ, να καταθέσουν σε βάρος του ψευδή στοιχεία, που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών.

Είπε ακόμη ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική και ότι στήνεται ένα Χολυγουντιανό σόου διασυρμού των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει από τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και φτάνει ως τον ίδιο.

Για το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι πράγματι το κατείχε παράνομα, αλλά αυτό για να προστατεύσει τη δουλειά και τη ζωή τού ιδίου και τις οικογένειάς του, επειδή μένει σε μια περιοχή όπου γίνονται πολλά εγκλήματα, για δε την ινδική κάνναβη είπε ότι τα 1,2 γραμμάρια δεν ήταν του ιδίου, αλλά κάποιου από τους προηγούμενους μισθωτές της οικίας στην οποία διέμενε.

«Αν ήταν δική μου, δεν θα ντρεπόμουνα να το πω, να είστε σίγουροι. Δεν έχω κανένα θέμα και ούτε κρύβομαι» είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ως «στόχος τρομοκρατίας», επικαλούμενος «την προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν τα δύο αθώα παιδιά».

«Ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους ψευτοεπαναστάτες, όλους τους τρομοκράτες, όλα τα λαμόγια και όλο το αληταριό, που βγαίνουν και σκοτώνουν για το τίποτα και κυνηγάει εμάς. Εμείς θα κάναμε τη ζημιά» δήλωσε ο βουλευτής. Και με ειρωνικό τρόπο είπε ότι «με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο και μετά θα παίρναμε και την Πόλη»…

Πολιτική σκευωρία κατήγγειλε ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» είπε κλαίγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. «Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ» είπε.

Facebook Comments