Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και καταλόγισε στην πλευρά των δανειστών ακαμψία ιδεολογικού χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο ανέφερε ότι δικαιολογείται εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης.

Όσον αφορά τα εργασιακά, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι αποκαθίσταται σταδιακά το περιβάλλον στο οποίο θα διαπραγματευθούν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, ενώ χαρακτήρισε τα εργασιακά κεκτημένα, σημείο πολιτισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι οι συλλογικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν ζητήσει την επίσπευση της αύξησης, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

 

Facebook Comments