«Δεν υπάρχει τελεσίγραφο για Παρασκευή», σε ό, τι αφορά τη μεταφορά των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τόνισε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «όποτε συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων, αύριο, μεθαύριο, την ερχόμενη εβδομάδα, τους ζητήσαμε να ξανασκεφθούν την πρόταση του ΟΔΔΗΧ και την επιστολή που τους εστάλη από την ΤτΕ και να αποφασίσουν αν θα αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα τους μέσω της μετατροπής σε ρέπος ».

Βέβαια, τα ταμεία το ένα μετά το άλλο συγκαλούν διοικητικό συμβούλιο είτε τακτικό είτε έκτακτο με το επίμαχο θέμα να περιέχεται στην ημερήσια διάταξη.

Το ΕΤΑΤ ( ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων) συζητά το θέμα αύριο ενώ το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ συνεδριάζει για το θέμα την Παρασκευή .

Επίσης, ο «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑLPHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (ΕΝΑΣ) έστειλε εξώδικο στη διοίκηση του ΕΤΑΤ «για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, χαρακτηρίζοντας παράνομη και άκυρη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της δήθεν αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΤΑΤ μέσω ΟΔΔΗΧ».

Από την άλλη πλευρά, το θέμα των διαθεσίμων δεν περιέχεται στην ημερήσια διάταξη των διοικητικών συμβουλίων του ΙΚΑ και του ΟΓΑ τα οποία συνεδριάζουν αύριο.

Facebook Comments