Τα μακροοικονομικά στοιχεία παραμένουν στο προσκήνιο καθώς φαίνεται ότι οι εκπλήξει είναι πολλές και θα συνεχιστούν. Τα ξημερώματα, ο δείκτης μεταποίησης της Κίνας ανακοινώθηκε στις 49,2 μονάδες από 49,6 μονάδες που αποτελεί χαμηλά 12 μηνών.

Παρόλα αυτά, οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Κίνα και Ασία κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά. Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τις αγορές είναι και οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Χθες, λίγο μετά το άνοιγμα της Αμερικής, υπήρξε διαρροή σχετικά με την επιθυμία για μερική χρεοκοπία της Ελλάδας. Η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ μπερδεμένη με μόνο το EUR/USD να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις.

  • Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη με αποτέλεσμα οι αγορές να κινούνται ιδιαίτερα έντονα.
  • Ο Nikkei εξακολουθεί να κινείται έντονα ανοδικά παραμένοντας σε υψηλά 15 μηνών.
  • Από τα majors, η στερλίνα είναι αυτή που έχει επιδείξει την καλύτερη συμπεριφορά.
  • «Επικίνδυνη» η σημερινή συνεδρίαση καθώς αναμένονται κρίσιμες μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPM5) – Άνοιγμα: 2.091 Υψηλό: 2.103 Χαμηλό: 2.079 Κλείσιμο: 2.098

Ο αμερικανικός δείκτης πραγματοποίησε μια ακόμα συνεδρίαση με ιδιαίτερα αυξημένες διακυμάνσεις. Αν και στο άνοιγμα της Wall Street υπήρξε μια έντονη πτωτική κίνηση, πολύ γρήγορα οι απώλειες αντιστράφηκαν και οι αγοραστές επέστρεψαν δριμύτεροι. Παραμένουμε στο σενάριο της πλάγιας τάσης, κρατώντας όμως μια ιδιαίτερα ευέλικτη στάση καθώς υπάρχουν και οι κίνδυνοι που περιγράφουμε στο Morning Briefing. Ιδανικές από άποψη risk management οι πωλήσεις στα τρέχοντα επίπεδα.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.090                  2.103
2.082                  2.110
2.070                  2.117
2.063                  2.130

Facebook Comments