Απόφαση για δημοψήφισμα μέσα στο Μάιο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές της δεν αποφέρουν το ευκταίο σενάριο ενός έντιμου συμβιβασμού κρίνει σκόπιμο ο Κώστας Χρυσόγονος όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ερωτηθείς πάντα για το ακραίο σενάριο τόνισε: “Θα το έβλεπα στη λήξη της διαπραγμάτευσης, η οποία λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι όπως είπαμε το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε”.

Σε ερώτηση μάλιστα για το εάν το δημοψήφισμα θα προκηρυχτεί στις 11 Μαΐου απάντησε: “Μέσα στο Μάιο, πάντως, ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση”.

Είναι γνωστό -πρόσθεσε- ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ “τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε” και τα οποία “δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα”. “Άρα, πριν φθάσουμε στον Ιούλιο – Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ερώτημα ενός πιθανού δημοψηφίσματος τασσόμενος υπέρ μιας διατύπωσης κοντά στο “συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές”, διασαφηνίζοντας πάντως ότι ούτως ή άλλως πρόκειται ένα “ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο” και πως “το plan A είναι να συμφωνήσουμε σε κάτι που θα είναι βιώσιμο και για εμάς και για εκείνους”.

 

Facebook Comments