«Αν οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά όχι» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν την έναρξη του άτυπου Eurogroup και εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο οικονομικό επιτελείο δεν αναμένουν ούτε καν αναφορά η κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα στο σημερινό συμβούλιο, όμως περιμένουν να υπάρξει ένδειξη για διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup μέσα στην εβδομάδα ή τις πρώτες μέρες του Μαΐου αποκλειστικά για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης συναντήθηκαν στη λετονική πρωτεύουσα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο προϊστάμενος του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και άλλοι παράγοντες της ευρωζώνης με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς όμως την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική πλευρά διαρρέει ότι οι εταίροι αναζητούν λύση για να γεφυρώσουν τις δικές τους διάφορες, με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ μάλιστα να σημειώνουν πως οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αποτελούν και βασική αιτία καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας.

Νίκος Φιλιππίδης

Facebook Comments