Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, όπως μεταδίδουν διεθνείς ανταποκριτές. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχτηκε έντονες πιέσεις και κριτική από τους ομολόγους του, με τους εταίρους να ζητούν από την Αθήνα να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές της στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για «σφυροκόπημα» με αποδέκτη τον έλληνα υπουργό, και μεταδίδει πως οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης χαρακτήρισαν τον κ. Βαρουφάκη ερασιτέχνη και τζογαδόρο, που χειρίζεται ανεύθυνα την όλη διαπραγμάτευση.

Την ίδια στιγμή, ο ανταποκριτής των «Financial Times» αναφέρει πως οι λογομαχίες συνεχίζονται και έξω από την αίθουσα όπου έλαβε χώρα η συνεδρίαση.

Η συνέντευξη Τύπου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30, έχει ήδη καθυστερήσει.

Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατέστησαν πως δεν αναμένουν συμφωνία σήμερα για τη χώρα μας, με τον πρόεδρο του Eurogroup ωστόσο να αφήνει χαραμάδα για συμφωνία εντός του Απριλίου, εφόσον εκπληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Από την πλευρά της Ελλάδας, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κατέστησαν σαφές πως αν οι εταίροι επιμείνουν σε περαιτέρω λιτότητα θα συναντήσουν την σθεναρή αντίσταση της κυβέρνησης.

Facebook Comments