«Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέσα στο Μαίο αν όχι έως το τέλος Απριλίου» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επόπτης του οικονομικού επιτελείου Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην Αυγή δίνοντας καθαρά τον χαρακτήρα του «επείγοντος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται πως «από τα τέλη Φεβρουαρίου το ελληνικό κράτος δεν ήταν σε θέση να πληρώσει κανονικά τους μισθούς» κι αυτό γιατί όπως είπε η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ταμειακό έλλειμμα.

Το πρόβλημα ρευστότητας το αποδίδει στις διευθετήσεις του παρελθόντος , στο ότι η χώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τον Αύγουστο .

Μάλιστα επισημαίνει πως επιτείνεται από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα και αν οι εταίροι μας επιμείνουν στον στραγγαλισμό τότε – όπως τονίζει χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω – μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα τα οποία τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε.

«Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την κυβέρνηση σημειώνει το ζητούμενο δεν είναι νέο Μνημόνιο, αλλά μια «ρύθμιση του χρέους» που θα το καταστήσει και βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο και ο σχεδιασμός μιας οικονομικής πολιτικής χωρίς εξωπραγματικά πλεονάσματα.

Θεωρεί πως «κάποιοι επιθυμούν να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε» και αναμένει όπως λέει πως οι πιο σκληρές αντιδράσεις για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ίσως να μην έρθουν από την Ευρώπη, αλλά από μέσα, από μια οικονομική ελίτ που την χαρακτήρισε σαν τα «κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας»

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, είπε πως οι αντιδράσεις εξηγούνται και είναι μάλλον δικαιολογημένες λόγω του ότι δεν ενημερώσαμε έγκαιρα για τις διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και επειδή οι εμπειρίες από το κούρεμα των αποθεματικών με το PSI είναι ακόμη νωπές.

Facebook Comments