Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους όσο πιο γρήγορα γίνεται, με ορίζοντα τις αρχές Μαΐου. 

Παρά την καταστροφική παρουσία του υπουργού Οικονομικών στη Ρίγα, και τις αμφισβητήσεις που δέχεται και από το εσωτερικό του κόμματός του για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης, κυβερνητικές πηγές, επιχειρούν να διασκεδάσουν τις υπόνοιες ότι υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη στο Μαξίμου, τονίζοντας:

“Δεν πρόκειται να τον θέσουμε στο περιθώριο όσο τον χτυπούν”.

Μετά και την άκρως αρνητική συμπεριφορά που επιφύλαξαν στον Γιάνη Βαρουφάκη υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα εντείνει τις δικές του επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του και αξιωματούχους χωρίς όμως να «αδειάσει» τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείεται να επικοινωνήσει εκ νέου με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «και όποιον άλλον χρειασθεί» για άμεση λύση στο ασφυκτικό πρόβλημα της ρευστότητας.

Δεν αποκλείεται πάντως να μπει πιο ενεργά στην διαπραγμάτευση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Facebook Comments