Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των μειώσεων των συντάξεων, δήλωσε ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Όπως δήλωσε,  η πίεση αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη, αλλά το ίδιο είναι και η άρνηση της κυβέρνησης σε αυτή την πίεση.

«Οι οδηγίες που έχει λάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι σαφείς. “Δεν κάνουμε πίσω” σε ό,τι αφορά τις μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε διάκριση, να πούμε “αν η επικουρική είναι τόσο, θα κάνουμε περικοπή ή δεν θα κάνουμε”.Για όλες τις επικουρικές δεν υπάρχει περικοπή είναι σαφές».

Σημειώνεται πως χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να μειώσει τις μεγάλες επικουρικές συντάξεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους.

«Καμία απολύτως μείωση δεν πρόκειται να γίνει στις συντάξεις, κύριες ή επικουρικές. Η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η πλήρης στήριξη των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.

Facebook Comments