Η Wall Street δέχθηκε πιέσεις μετά την προσπάθειά της να κινηθεί σε νέα ιστορικά υψηλά με τον κλάδο βιοτεχνολογίας να είναι αυτός που οδήγησε σε σημαντικές απώλειες.

Μικτή συνεδρίαση είχαμε και στην Ασία. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς αναζητάται μια συμφωνία με τους πιστωτές, οι αγορές δείχνουν ότι δε φοβούνται κάποια ακραία εξέλιξη. Άλλωστε όπως είχε σημειώσει και η DB την περασμένη εβδομάδα, στην Ευρώπη έχουν τοποθετηθεί δεκάδες δισεκατομμύρια και αυτό δείχνει ότι θεωρούν πως η κατάσταση δε θα ξεφύγει από τον έλεγχο. Την ίδια συγκρατημένη αισιοδοξία δείχνει και το ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων.

  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές θα επιτευχθεί σύντομα.
  • Στις αγορές, οι επενδυτές συνεχίζουν να αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, πουλώντας δολάριο.
  • Η Standard Chartered εκτιμά ότι η BoJ θα προχωρήσει και σε νέα στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας κατά 10 τρισ. γεν.
  • Τα commodity currencies βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ανάλυση αγορών

DAX (#FDXM5) – Άνοιγμα: 11.861 Υψηλό: 12.082 Χαμηλό: 11.758 Κλείσιμο: 12.025

 

Ο γερμανικός δείκτης δείχνει να διαφοροποιείται από την ανοδική κίνηση του ευρώ και συνεχίζει να κινείται ανοδικά έχοντας βρει στήριξη στον ΚΜΟ 50 ημερών.

Ένα κλείσιμο πάνω από τις 12.120 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα προσέγγιση των υψηλών του. Η τάση παραμένει ισχυρά ανοδική και οι αγορές εξακολουθούν να έχουν το μικρότερο ρίσκο. Αποφεύγουμε τις πωλήσεις όσο οι 11.630 μονάδες δεν διασπώνται. Μικτές είναι και οι ενδείξεις από τους τεχνικούς δείκτες.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

11.945                 12.120
11.850                 12.210
11.750                 12.310

Facebook Comments