Φρένο στο Χρηματιστήριο, λόγω της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, την επικείμενη είσοδο των νέων μετοχών της Eurobank αύριο στο ταμπλό, τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα του ΟΤΕ και των εκλογών.

Συγκεκριμένα, οι μικρές διακυμάνσεις του γενικού δείκτη συνδέονται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, τον πακτωλό μετοχών της Eurobank, καθώς αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση των 9,2 δις. νέων μετοχών μετά την αύξηση κεφαλαίου (σ.σ. και μάλιστα θα γίνει κάποια μικρή γιορτή στο Χ.Α.) και βεβαίως το πολιτικό ρίσκο, αφού τα διλήμματα που έχουν μπει για τις Ευρωεκλογές σχεδόν απ’ όλα τα κόμματα προκαλούν αρνητικές σκέψεις για τη συνέχεια του παρόντος κυβερνητικός σχήματος. Που αν αποτύχει συνολικά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η διενέργεια εθνικών εκλογών θα βρίσκεται προ των πυλών.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου 3μήνου, τα οποία διαμορφώθηκαν κάτω από τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών και συγκεκριμένα στα 58 εκατ. ευρώ, όταν η αγορά περίμενε 61 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο ισολογισμός είναι «διαμάντι», όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, αφού προκύπτει εμφανής μείωση κόστους και δανεισμού. Η μετοχή υποχωρεί σχεδόν 2,5%, στα 11,10 ευρώ. Νέες απώλειες για την Εθνική, που υποχωρεί στα 2,70 ευρώ και το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα το απόγευμα. Ήδη ακούγεται ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος των 5 δις. ευρώ, ενώ συμμετέχουν ηχηρά ονόματα, όπως η Blackrock και η Blackstone.

Πιέσεις για την Eurobank, αλλά ελεγχόμενες με τη μετοχή να υποχωρεί στα 0,38 ευρώ. Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται Alpha και Πειραιώς, οι οποίες έχουν στο μετοχικό τους κεφάλαιο funds, όπως το συνταξιοδοτικό ταμείο Norges, που διαχειρίζεται τα κεφάλαια της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Νορβηγίας, τα funds του κερδοσκόπου Τζον Πόλσον, Pimco, η μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς διαχείρισης ομολόγων κ.ά.

Απώλειες σχεδόν 1% για τη ΔΕΗ, στα 11,24 ευρώ, με την Goldman Sachs να βγαίνει buy, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο διαγωνισμός για την πώληση του ΑΔΜΗΕ να πάει πίσω μία εβδομάδα. Κέρδη, επίσης, για τον ΟΠΑΠ.

Οι συναλλαγές είναι υποτονικές, στα 42 εκατ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα ίδια περίπου με τα χθεσινά επίπεδα, στις 1.233 μονάδες.

Facebook Comments