Αύξηση 12,1% της καθαρής κερδοφορίας του ΟΛΠ ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού,  Γιώργος Ανωμερίτης, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την καθιερωμένη ετήσια σύνοδο της για τα θέματα του ΟΛΠ.

Εκτιμώντας ότι η κερδοφορία αυτή θα συνεχιστεί και το 2014  ο κ. Γ. Ανωμερίτης, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός αύξησε τα τα προ φόρων κέρδη του κατά 30% και μείωσε  τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του κατά 3% κατά τη χρήση του 2013.

Παράλληλα, αύξησε τα  ταμειακά του διαθέσιμα κατά 177%, φτάνοντας τα 40.624.049 Ευρώ, κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία 21 εκ. Ευρώ και μείωσε το κόστος εργασίας ως προς τα έξοδα από 74% το 2007 σε 52% το 2013.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης τόνισε επίσης ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. είναι «μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, του Πειραιά και των επιχειρήσεων του, συμβάλλοντας παράλληλα στις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διεργασίες της Πόλης. Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στα διεθνή δρώμενα και κινείται στα πλαίσια των κανόνων της Ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς».

Facebook Comments