Πτώση 3,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, έναντι μείωσης 1,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013, αυξήθηκε κατά 0,3%, έναντι μείωσης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 4,2%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,5%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ξύλου και φελλού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 8,3%.

δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 2,7%.

Facebook Comments