Πολλά ισχυρά ονόματα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κλάδου της Ελλάδας, καθώς και τα περισσότερα κορυφαία funds διεθνώς, συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνική Τράπεζα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε σημαντικά επιβεβαιώνοντας και υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για την Εθνική.

Θυμίζουμε πως η τράπεζα ανακοίνωσε πως διέθεσε και σκοπεύει να εκδώσει 1.136.363.637 νέες κοινές μετοχές, στην τιμή των 2,20 ευρώ ανά μετοχή, για την άντληση συνολικού ποσού κεφαλαίων ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Η τιμή διάθεσης αντιστοιχεί σε περίπου 122% των ιδίων κεφαλαίων (έχοντας αφαιρέσει τα άυλα στοιχεία ενεργητικού) της Τράπεζας ανά μετοχή, στις 31 Δεκεμβρίου 2013, pro forma για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε διαφορά της τάξεως του 14,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των 2,58 ευρώ στις 8 Μαΐου 2014 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Η αύξηση και οι ειδικοί όροι της υπόκεινται στην έγκριση των μετόχων της Τράπεζας, αύριο Σάββατο 10 Μαΐου. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έως τις 20 Μαΐου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή των ξενών θεσμικών και funds ήταν τεράστια. Συγκεκριμένα, μετοχές της ΕΤΕ αγόρασαν η Fidelity, η Pimco, η BlackRock In, η JP Morgan, η Capital, το νορβηγικό fund Νorges καθώς και ο Τζορτζ Σόρος, του οποίου η «συμβολή» τοποθετείται περίπου στα 150 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments