Στόχος Του Ποταμιού είναι να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές τόνισε στο Mega ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «ένα κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα, ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια, ένα κόμμα δίκαιο στην κριτική του».

Ο επικεφαλής Του Ποταμιού επισήμανε δε την ανάγκη των πολιτικών συνεργασιών: «Δεν θα περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη αν δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε» σημείωσε.

«Η ψήφος στο Ποτάμι είναι ένα ‘ναι’ στις συνεργασίες» πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι Το Ποτάμι έχει 20 σημεία που θα θέσει σε δημόσια συζήτηση με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, ώστε πριν τις εθνικές εκλογές να είναι φανερό στον κόσμο ποιες θα είναι οι συνεργασίες του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ακόμη πως Το Ποτάμι έχει καταθέσει πρόταση για επιλογή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος μέσω διαγωνισμού ωστόσο δεν έχει λάβει απάντηση.

«Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΤτΕ δεν πρέπει να ορίζονται από τους Έλληνες πρωθυπουργούς… Προτείνουμε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, όπως γίνεται στη Μ. Βρετανία, όπου εκεί επελέγη Καναδός για να διοικήσει το τραπεζικό σύστημα» υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως λάθος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το τραπεζικό σύστημα στο κράτος.

Αναγνώρισε δε την ψήφο των αγορών στην ελληνική οικονομία, αλλά τόνισε πως για να μεταφερθεί αυτό στην πραγματική οικονομία και στον κόσμο, πέρα από χρόνο χρειάζεται και πολιτική βούληση.

Facebook Comments