Πόλεμος για την χρήση του όρου “νέα Ελλάδα” ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και μέσα στην ένδεια ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται χρησιμοποιώντας τον σαν σύνθημα. Τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς μιλούσε για τη Νέα Ελλάδα ήδη από το 2009 μετά την εσωκομματική του νίκη.

Χρησιμοποίησε πρώτη φορά δημοσίως τον όρο τον ΣΕπτέμβριο του 2011 από το το βήμα της Διενθούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τον επανέλαβε με έμφαση πριν από τις εκλογές του 2012 όπως και κατά την πρώτη παρουσίαση της πρόταση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση.

Η ΝΔ λέει ότι είναι αδιανόητο να αμφισβητεί κανείς και δη ο ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα του όρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε σήμερα στην δημιουργία ιστότοπου ενόψει των ευρωεκλογών με τον τίτλο “Νέα Ελλάδα” ενώ την έννοια αναλύει και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας σε  συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη όπου μιλούσε χθες εξαπέλυσε σκληρή επίθεση για το θέμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: “Κι όταν σταθεροποιήσαμε τη Χώρα κι αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιο μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν, κι άρχισαν κι εκείνοι  να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα! Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω…Για να το πω απλά, Νέα Ελλάδα: Δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς! Δεν είναι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια, Νέα Ελλάδα. Δεν είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την Ευρώπη… δύναμη «ιμπεριαλιστική». Δεν είναι όσοι προσπαθούν κάθε τόσο να μειώνουν την αξία της Ελλάδας στην Ευρώπη και μας θέλουν να βγούμε και από το ΝΑΤΟ! Όλοι αυτοί είναι ό,τι πιο παλαιό, ό,τι πιο ξεπερασμένο υπάρχει…Αυτοί δεν είναι Νέα Ελλάδα. Ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων!”.

Facebook Comments