Σε σημερινή έκθεσή της για την πορεία του GBP, η Credit Αgricole υποστηρίζει ότι η στερλίνα θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του USD, προτείνοντας αγορά στην ισοτιμία. Πιο αναλυτικά:

«Το GBP παρουσίασε σημαντικές στηρίξεις την προηγούμενη εβδομάδα λόγω και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική μας ότι πρέπει να αγοράσουμε το νόμισμα στα χαμηλά, καθώς υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου του GBP πριν τις ανακοινώσεις από την ΒοΕ καθώς θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τις προσδοκίες για τα επιτόκια.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι περιμένουμε μία περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας γενικότερα.

Σχετικά με το οικονομικό ημερολόγιο οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της εβδομάδας αναμένονται από την απασχόληση. Η σταθερή ενίσχυση που παρουσιάζει η επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να ωθήσει την ανεργία χαμηλότερα.

Αυτό αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα, το GBP/USD να κινηθεί υψηλότερα, με το στόχο να παραμένει το 1.7000 για τις επόμενες εβδομάδες».

Facebook Comments