Σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω από την Κουμουνδούρου μετά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και τις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου που αδειάζει το Μανώλη Γλέζο για όλα εκείνα που δήλωσε στην Ελευθεροτυπία.
 
«Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό “εσωτερικό δανεισμό”», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Γλέζος είχε επισημάνει πως στην περίπτωση που οι δανειστές διακόψουν τη χορήγηση των δανείων προς τη χώρα μας, το Δημόσιο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καθώς μεταξύ άλλων, εάν χρειαστεί, θα κάνει έναν εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει πωςη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά «για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».
 
«Θα συστήναμε επίσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν», σχολιάζει η ανακοίνωση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει στον κ.Κεδίκογλου ότι «είναι η δεύτερη εβδομάδα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ.Κύρτσου για τον “διαπλεκόμενο ” κ. Σαμαρά και για το “ψεύτικο πλεόνασμα”».

Facebook Comments