Η πρώτη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση (65%) και με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (19% Core Tier 1) έγινε η Eurobank μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου η επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα είναι ορόσημο στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο κ. Μεγάλου αναφέρεται στις λεπτομέρειες και την σημασία της ΑΜΚ λέγοντας ότι «το ύψος της υπερκάλυψης και το ενδιαφέρον από ποιοτικούς διεθνείς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και κρατικά επενδυτικά ταμεία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει «την εμπιστοσύνη της διεθνούς και ελληνικής επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και στις προοπτικές της Τράπεζας».

«Στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank προσελκύσαμε σημαντικότατους βασικούς μετόχους, όπως η Fairfax, η Wilbur Ross, και η Capital Research, καθώς και άλλους επενδυτές διεθνούς εμβέλειας από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η πολυμετοχική πλέον σύνθεση της Eurobank θα ενισχύσει την συμμετοχή της στους χρηματιστηριακούς δείκτες και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, η οποία θα έχει την υψηλότερη διασπορά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2 δις 864 εκατ., «είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο το 2014 και η μεγαλύτερη τραπεζική συναλλαγή που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Θέτοντας τους στόχους της επόμενης περιόδου ανέφερε ότι «η επιτυχία μας αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή μιας νέας Eurobank με στόχο νέες κατακτήσεις και διακρίσεις.  Σήμερα, βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση με θετικές προοπτικές και σημαντικά εφόδια: τις ικανότητές μας, την αποτελεσματικότητά μας, τις αξίες μας και κυρίως τους δεσμούς που δημιουργήσαμε μεταξύ μας μέσα από τη δοκιμασία της κρίσης και την επιτυχημένη προσπάθεια της επιστροφής στον ιδιωτικό τομέα».

Για αυτό το «σημαντικότατο επίτευγμα στην πρόσφατη ιστορία της Eurobank» όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μεγάλου, μέσω της επιστολής του ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, ενώ δήλωσε ότι στη διάρκεια του εγχειρήματος αυτού δεν έχασε την πίστη του για την «επιτυχή τελική έκβαση», την οποία χαρακτήρισε και σταθμό στην επαγγελματική του διαδρομή.

Facebook Comments