Εδώ και αρκετό καιρό έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι πολλοί φίλιοι και γνωστοί του φιλελευθέρου / ανανεωτικού χώρου έχουν αποφασίσει να πάρουν διαζύγιο με τον χώρο. Ο λόγος είναι ότι είτε δεν συμφωνούν με κάτι που είπε κάποιος, ή με κάποια θέση κάποιου κόμματος, ή διότι έχουν κάτι προσωπικό με κάποιον. Έχω νέα για όλους, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε στα πάντα.

Σας έχω πει πολλές φορές ότι αυτός ο χώρος δεν έχει αρχηγούς και ήρωες και ότι είναι χώρος που ξεχωρίζουν οι προσωπικότητες, πάρα οι ομαδικές αντιλήψεις. Στάμνες δεν υπάρχουν στον φιλελεύθερο χώρο.

Μάλιστα δε, αν με βάλετε σε ένα δωμάτιο με τον Θάνο Τζίμερο και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, είμαι 100% σίγουρος ότι μέσα σε 4 λεπτά θα βρούμε κάτι για να διαφωνήσουμε. Το θέμα όμως είναι ότι από τα 100 θέματα προς συζήτηση, θα διαφωνήσουμε μεν στο 5%, αλλά θα συμφωνήσουμε στο υπόλοιπο 95%.

Νομίζω δηλαδή ότι θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι διαφωνίες για το παραμικρό, και να σκεφτούμε αυτό που μας ενώνει.

Διότι αν θέλει αυτός ο χώρος να συμμετάσχει στις πολιτικές διαδικασίες τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία.  Και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι αν είναι ενωμένος.

Διότι άσχετα αν υπάρχουν διαφωνίες, είτε ιδεολογικές είτε προσωπικές, το ερώτημα είναι, τι άλλη εκλογική επιλογή έχει κάποιος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αν ανήκει στον φιλελεύθερο ανανεωτικό χώρο;; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει άλλη εκλογική επιλογή σήμερα από την Δημιουργία Ξανά και τη ΔΡΑΣΗ και ο συνδυασμός Γέφυρες

Οι Γέφυρες είναι ουσιαστικά η πρώτη ενωμένη προσπάθεια του χώρου και δεν μπορεί να αποτύχει. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις εξελίξεις, να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία ο χώρος, αρχίζοντας από τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, με την ελπίδα ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί έως το 2016 στις εθνικές βουλευτικές εκλογές (αν όχι νωρίτερα).

Στο κάτω κάτω, έως πότε θα ψηφίζουμε κάτω από εκβιαστικά διλήμματα; Δεν μπορώ να δεχτώ το δίλημμα ή ψηφίζουμε ΝΔ ή θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να βάλουμε πλάτες σε μια κυβέρνηση, τουλάχιστον να το κάνουμε οργανωμένα σαν πολιτικός φορέας και να έχουμε και εμείς ένα λέγειν στις αποφάσεις. Δεν μπορεί μια ζωή κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για εμάς.

Γι΄ αυτό λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές, νομίζω ότι θα ήταν σώφρον να σταματήσουν οι μικροδιαφορές μεταξύ μας και οι κουβέντες χωρίς ουσία και να ενωθούμε όλοι με σκοπό να μπορεί αυτός ο χώρος να αποκτήσει την θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας που του αξίζει.

Facebook Comments