Τα… σπασμένα της κρίσης φαίνεται πως θέλουν να βγάλουν οι Πορτογάλοι ξενοδόχοι, εκμεταλλευόμενοι τον τελικό του Champion League που διεξάγεται στη Λισαβόνα την παραμονή των ευρωεκλογών, στις 24 Μαΐου και ακριβώς μία εβδομάδα μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο μέσος όρος των τιμών στα ξενοδοχεία της πόλης για την νύχτα του τελικού, αγγίζει τα 1.500 ευρώ, για ένα απλό δωμάτιο.

Ο πρώτος στην ιστορία τελικός του Champions League ανάμεσα στις δύο ομάδες από την ίδια πόλη, την Real Madrid και την Atletico Madrid, κινδυνεύει να αφήσει απογοητευμένους τους οπαδούς των ισπανικών ομάδων καθώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την διαμονή στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η οποία το 2013 χαρακτηρίστηκε από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Lonely Planet ως έναν από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με τις πιο λογικές τιμές.

Οι ξενοδόχοι της Λισαβόνας χρεώνουν περισσότερο από τέσσερις φορές το κόστος που χρέωσαν οι ξενοδόχοι στο Λονδίνο , όταν η βρετανική πρωτεύουσα φιλοξένησε το ίδιο γεγονός πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της Πορτογαλίας σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας . Ο τελικός του Champions League είναι ο πρώτος που θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα από το 1967, όταν λεγόταν Ευρωπαϊκό Κύπελλο (European Cup) και το κέρδισε η Σέλτικ.

Οι τιμές των ξενοδοχείων για το βράδυ του αγώνα στο Στάδιο της Μπενφίκα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 13 φορές από τον προηγούμενο μήνα και αγγίζουν σε μέσο όρο τα 1.428 ευρώ, σύμφωνα με την Trivago .

Eνα δωμάτιο τριών αστέρων κοντά στο κέντρο της πόλης κοστίζει  μέχρι και 5.000 ευρώ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο των 328 ευρώ στο Λονδίνο, το οποίο έχει πάνω από το διπλάσιο αριθμό ξενοδοχείων από ό,τι η Λισαβόνα. Κόστισε σε μέσο όρο 344 ευρώ τη νύχτα, όταν το Στάδιο Wembley του Λονδίνου φιλοξένησε τον τελικό του περασμένου έτους, σύμφωνα με την Trivago.

Εκτιμάται ότι 70.000 Ισπανοί οπαδοί θα έρθουν στην πόλη για το παιχνίδι, σύμφωνα με την ισπανική πρεσβεία στη Λισαβόνα. Αυτό ξεπερνά τις 60.000 θέσεις στο Benfica Stadium.

Σε επικοινωνία που είχε το Bloomberg με ένα ξενοδοχείο δύο αστέρων στην άκρη του κέντρου της Λισαβόνας, το κόστος ενός δίκλινου δωματίου για το βράδυ του αγώνα είναι 3.500 ευρώ. «Αυτό δεν περιλαμβάνει το πρωινό», είπε η ρεσεψιονίστ…!

Facebook Comments