Στα 700.000 υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Αυτό προκύπτει από τη διασταύρωση που έχουν πραγματοποιήσει τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών η οποία έχει γίνει ανάμεσα στο αρχείο κυκλοφορούντων (με πινακίδες) οχημάτων και στο αρχείο των ασφαλισμένων οχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σημειώνουν ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να αποσταλούν, χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος, τα σχετικά ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στην ασφάλισή τους την οποία αν δεν πραγματοποιήσουν θα υποστούν τσουχτερά πρόστιμα.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους καθυστερεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων είναι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το γεγονός ότι μεταξύ του αρχείου κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων παρουσιάστηκε μια πολύ μεγάλη απόκλιση (της τάξης των 70.000 οχημάτων) γεγονός που εφόσον δεν διευθετηθεί δεν μπορούν να αποσταλούν τα ειδοποιητήρια.

Το γεγονός ότι περίπου 70.000 οχήματα «φαντάσματα» που υπάρχουν στο αρχείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών δεν εντοπίζονται στο αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών, όπως σημειώνει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε αναγραμματισμούς των πινακίδων και σε λανθασμένους αριθμούς κυκλοφορίας.

Facebook Comments