Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, υποστήριξε την Τετάρτη σε συνέδριο στο Λας Βέγκας ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Σε ομιλία στην οποία παρουσίασε έξι νέους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και έξι κινδύνους που φαίνεται να απομακρύνονται, ο κ. Ρουμπινί ανέφερε πως η ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί και ότι το μεγαλύτερο μέρος της λιτότητας έχει ολοκληρωθεί. 

Ο ίδιος τόνισε ακόμα πως οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο όσον αφορά μια πιθανή δημοσιονομική κρίση και ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν συμφιλιωθεί για το δημοσιονομικό κενό.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, ο κ. Ρουμπινί ανέφερε ακόμα πως βλέπει χαμηλό τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ιαπωνία λόγω των Abenomics. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι χαμηλός σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες, εξαιτίας της ποσοτικής χαλάρωσης.

Στον αντίποδα, ο γνωστός και ως «Dr.Doom» οικονομολόγος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που απορρέουν από μια «απότομη προσγείωση» της Κίνας και από ένα λάθος της Fed.

 

Facebook Comments