Στον MSCI Global Standard Index εισέρχεται η μετοχή της Eurobank, ενώ διαγράφεται η μετοχή των ΕΛΠΕ, με βάση τις αποφάσεις που έλαβε ο οίκος κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών.

Η προσθήκη της Eurobank είχε προηγηθεί της χτεσινής απόφασης για τους δείκτες, στις 9 του μήνα, καθώς οι μετοχές από την ΑΜΚ της Eurobank ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται νωρίτερα.

Στον MSCI Global Small Cap Index, που ήδη περιλαμβάνεται η μετοχή του ΟΛΠ (αναθεώρηση MSCI στις 7 Νοεμβρίου του 2013) προστίθενται και οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Οι 3 μεγαλύτερες προσθήκες εταιρειών στον MSCI Emerging Markets Index, βάσει της κεφαλαιοποιήσης τους θα είναι η Qatar National Bank (Qatar), η Industries Qatar (Qatar) και National Bank of Abu Dhabi (UAE).

Υπενθυμίζεται, οτι ο MSCI αλλάζει την κατηγορία του MSCI Qatar και MSCI United Arab Emirates (UAE) Indexes από Frontier Markets σε Emerging Markets. Ο δείκτης MSCI United Arab Emirates (UAE) Index μετά την καταταξή του στις αναδυόμενες αγορές θα έχει σταθμιση 0,58% στο συνολικό MSCI Emerging Index, ενώ ο MSCI Qatar 0,47%.

Facebook Comments