Σύμφωνα με τον βηματοδότη, τριάντα εκλογικά τμήματα άρχισαν από τώρα να ετοιμάζονται στις φυλακές όλης της χώρας για να ψηφίσουν συνολικά 2.989 τρόφιμοι των φυλακών.

Η είδηση αυτή μού κέντρισε το ενδιαφέρον για να μάθω πώς θα συμπεριφερθούν οι έγκλειστοι χρυσαυγίτες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ε λοιπόν έμαθα ότι οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν κανονικά σε κάλπη που θα στηθεί στις γυναικείες φυλακές αφού προηγουμένως ψηφίσουν οι γυναίκες κρατούμενες. Συνολικά στις φυλακές Κορυδαλλού ψηφίζουν 73 άνδρες και 41 γυναίκες που δεν έχουν στερηθεί αμετάκλητα τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος και η παρέα του δεν ψηφίζουν ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον «εκλεκτό» τους κ. Ηλ. Κασιδιάρη. Δεν πρόκειται ο «Λιάκος» να πάρει ούτε μία ψήφο από τους έγκλειστους χρυσαυγίτες. Και ξέρετε γιατί; Επειδή παγίως (και για τεχνικούς λόγους) οι φυλακισμένοι ψηφίζουν μόνο σε εθνικές εκλογές ή σε ευρωεκλογές και όχι σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Και κάτι ακόμη. Δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές έχουν και ορισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που καταδικάστηκαν σε αμετάκλητη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Τώρα αν αυτοί θα ψηφίσουν ή θα απέχουν ουδείς γνωρίζει. Εκείνο που έμαθα είναι ότι εφέτος ουδείς υποψήφιος ζήτησε να επισκεφθεί τις φυλακές για να αναπτύξει το προεκλογικό πρόγραμμά του στους τροφίμους. Αν και εδώ που τα λέμε το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται ότι απασχόλησε την πλειονότητα των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι οι… φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Facebook Comments