Διάσημα ονόματα, όπως οι Αλφόνσο Κουαρόν, Λετίτσια Κάστα, Τζέιν Φόντα, Οντρέι Τοτού, Νικόλ Κίντμαν, παρακολούθησαν  την επίσημη, εκτός διαγωνισμού, προβολή της ταινίας «Η Γκρέις του Μονακό»,  η οποία άνοιξε την αυλαία στο 67ο κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Ταινία, που καλύπτει μέρος της ζωής της πριγκίπισσας του Μονακό, πρώην ηθοποιού του Χόλυγουντ, Γκρέις Κέλι, με επίκεντρο τον αγώνα της  ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο Ντε Γκολ (την περίοδο του πολέμου της Αλγερίας), όταν τα γαλλικά στρατεύματα είχαν αποκλείσει το κρατίδιο του Μονακό,  σε μια προσπάθεια των Γάλλων να επιβάλουν φόρους στους κατοίκους.

Το αποτέλεσμα αποδείχτηκε «φτωχό», με τον σκηνοθέτη, Ολιβιέ Νταάν, να φτιάχνει τελικά ένα συνηθισμένο μελόδραμα, γύρω από ένα παραμύθι (το απλό κορίτσι που παντρεύεται τον πρίγκιπα του παραμυθιού), που από ένα σημείο κι ύστερα γίνεται ανιαρό. Τα μόνα θετικά στοιχεία είναι κάποιες ωραία στημένες σκηνές και η καλή ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν, αντίθετα με τους υπόλοιπους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν υποτονικά τους ρόλους τους.

Facebook Comments