Ως τεστ της κυβερνητικής πολιτικής χαρακτηρίζει η Wall Street Journal τις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα οι οποίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πιθανό να καθορίσουν τη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

«Στην πρώτη από την τριπλή εκλογική μάχη στην οποία συμμετέχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει αυτό που εμφανίζεται ως δημοψήφισμα για την κυβερνητική συνεργασία», αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως είναι «η πρώτη φορά που οι σφυροκοπημένοι από την κρίση Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την τωρινή κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια, στην χειρότερη στιγμή της κρίσης χρέους στη χώρα».

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον έβδομο χρόνο ύφεσης, το δημοσίευμα αναφέρει πως «το αποτέλεσμα είναι πιθανό να καθορίσει αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα ή θα βυθιστεί και σε μια νέα πολιτική αβεβαιότητα.

«Μια αποδοκιμασία στις κάλπες θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που χρειάστηκε να επιβάλει».

Facebook Comments