Ικανοποιημένοι αλλά όχι εφησυχασμένοι εμφανίζονται οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου κατάφερε να τερματίσει πρώτη στην περιφέρεια Αττικής ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μπήκε άνετα στον β γύρο  για την δημαρχία της Αθήνας έδωσε  μια μεγάλη νότα αισιοδοξίας  στα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία παραδέχονται ότι μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχαν μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newpost, ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του επανέλαβε τον δημοψηφικό χαρακτήρα που θα έχουν οι Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής ενώ ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις επαναληπτικές εκλογές. Με δηκτικό τρόπο παρατήρησε μάλιστα  ότι για πρώτη φορά το  κυβερνών κόμμα δεν περνάει  στην δεύτερη Κυριακή  ούτε στον δήμο της Αθήνας ούτε στην περιφέρεια της Αττικής.

Η επισήμανση αυτή έγινε γιατί όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η  Αττική αποτελεί το ένα τρίτο της Ελληνικής επικράτειας άρα η νίκη της Ρένας Δούρου έχει  ιδιαίτερη σημασία όπως άλλωστε και η επιτυχία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Με δεδομένο δε ότι για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να έχει εκπροσώπους σε δήμους και χωριά οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο στοίχημα με επιτυχία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι έχουν κάθε λόγο για να είναι χαρούμενα.

Πρώτο μέλημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα το πρωί είναι να επανασυντάξουν τις δυνάμεις τους προκειμένου την επόμενη Κυριακή να κατορθώσουν να πάρουν τις περιφέρειες αλλά και τους δήμους στους οποίους έχουν προκριθεί . Ταυτόχρονα θα επιδιώξουν να κινητοποιήσουν όσους πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν  την πρώτη Κυριακή  με το επιχείρημα ότι στις Ευρωεκλογές το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές και ηχηρό.

Τα  όποια λάθη πάντως  έκανε η  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τους υποψηφίους  για τις περιφέρειες και τους δήμους και τα οποία στοίχησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συζητηθούν μετά την  Κυριακή των Ευρωεκλογών. Φυσικά και αυτή η συζήτηση έχει να κάνει  με το τι θα βγάλει η κάλπη. Γι αυτό όπως έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οποίος σπεύδει να ανοίξει  αυτή την στιγμή  τέτοιο θέμα μόνο καλή υπηρεσία δεν προσφέρει…

Facebook Comments