Ένα μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, ενός σώματος με ευρείες εξουσίες τα μέλη του οποίου είναι αποκλειστικά υποστηρικτές του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δολοφονήθηκε από έναν άγνωστο την Τετάρτη, ενώ η χώρα παραμένει βυθισμένη στο χάος.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Βενεζουέλας, ο Τομάς Λουσένα, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο, σκοτώθηκε από έναν άγνωστο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, τον προσέγγισε και πυροβόλησε εναντίον του επανειλημμένα, στη Βαλέρα, στην Πολιτεία Τρουχίγιο.

Η πρόεδρος του σώματος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία θεωρείται στενή συνεργάτιδα του προέδρου Μαδούρο, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι οι δράστες αυτού του φόνου, θα συλληφθούν και «θα τιμωρηθούν» από τη δικαιοσύνη. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Συντακτική Συνέλευση η οποία προασπίζει τη Βενεζουέλα», συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δολοφονία είχε πολιτικά κίνητρα.

Την ίδια στιγμή, μετά τις πολύμηνες αιματηρές διαδηλώσεις οπαδών της αντιπολίτευσης, η νέα εντολή της κυβέρνησης Μαδούρο για μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ έφερε και πάλι την καταστροφή.

Καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις, απελπισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές

Δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων έπεσαν θύματα λεηλασιών βλέποντας τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά ενώ ο όχλος λεηλάτησε ακόμα και σπίτια.

Facebook Comments