Τους υποψηφίους δημάρχους του ΚΚΕ που πέρασαν στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποφάσισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος του  αλλά και  τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τους υποψηφίους δημάρχους του KKE στην Πάτρα, την Πετρούπολη και το Χαϊδάρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν φαίνεται να παίρνει -τουλάχιστον δημόσια- θέση για τον δήμο του Πειραιά αφού από την μία έχει να επιλέξει τον κ. Μιχαλολιάκο της ΝΔ και από την άλλη τον εκλογικό σχηματισμό του κ. Μώραλη για τον οποίο εξ  αρχής ο κ. Θ. Δρίτσας είχε εκφράσει πολλές ενστάσεις. Έτσι αναμένεται να τηρηθεί ο χρυσός κανόνας της ουδετερότητας και οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν κατά  συνείδηση.

Φυσικά στην Κουμουνδούρου ελπίζουν ότι τουλάχιστον για την περιφέρεια Αττικής και για τον Δήμο  της Αθήνας θα καταφέρουν να κερδίσουν τις ψήφους του ΚΚΕ παρά τις οποίες προεκλογικές εντάσεις υπήρξαν ανάμεσα στα δυο κόμματα .Όπως έλεγαν άλλωστε τα στελέχη της Κουμουνδούρου « οι αριστεροί ψηφοφόροι και μέσα σε αυτούς είναι και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ μπορούν να εκτιμήσουν κάθε φορά τι είναι προς όφελος του λαού και των συμφερόντων του και γι αυτό θα εκφραστούν ανάλογα.»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ακόμα την σπουδή των κομμάτων της συγκυβέρνησης να δηλώσουν ότι στην Αθήνα στηρίζουν τον Γ. Καμίνη και στην περιφέρεια τον Γ. Σγουρό. «Φοβούνται μήπως το μήνυμα δεν περάσει έγκαιρα στους ψηφοφόρους και γι αυτό έσπευσαν να δηλώσουν από νωρίς ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα αλληλοϋποστηριχτούν έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ποιοι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και ποιοι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για το κοινό καλό.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφήνουν ασχολίαστη και την ταραχή που υπάρχει στα κόμματα της συγκυβέρνησης για την λάθος εκτίμηση των exit polls επισημαίνοντας ότι τόσο καιρό που διάφορες δημοσκοπήσεις έδιναν στοιχεία που παρουσίαζαν ως φαβορί τους  Καμίνη και Σγουρό η  συγκυβέρνηση το έβρισκε φυσιολογικό  ενώ τώρα ζητούν τη  απαγόρευση τους μόνο και μόνο γιατί η Ρένα Δούρου παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη διαφορά από τον Σγουρό απ ότι τελικά κέρδισε.  Σε ανακοίνωση του μάλιστα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει

«Η αναφορά του κ. Μιχελάκη στις αστοχίες των exit polls για να ήταν ολοκληρωμένη, πιο πειστική και ειλικρινής, θα όφειλε να επεκταθεί και στις λάθος εκτιμήσεις των δημοκοπικών εταιρειών για τον Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια της Αττικής που όλο το προηγούμενο διάστημα έβγαζαν δεύτερη την Ρ. Δούρου με διαφορά από τον κ. Σγουρό και εκτός δεύτερου γύρου τον Γ. Σακελλαρίδη.

Facebook Comments