Η Commerzbank έθεσε δύο traders σε διαθεσιμότητα καθώς εκτιμά ότι επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του πολωνικού ζλότι.

Η είδηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Bafin ότι είχε σαφείς ενδείξεις πως πολλοί traders και πολλές τράπεζες προσπάθησαν να επηρεάσουν τα επιτόκια στην αγορά συναλλάγματος και έτσι διευρύνει τις έρευνές της για συμπεριλάβει πολλές περισσότερες τράπεζες.

Οι έρευνες που διεξάγονται στις αγορές συναλλάγματος διεθνώς και στα επιτόκια αναφοράς, δείχνουν ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ελέγξουν τη συμπεριφορά ορισμένων traders, ακόμη και μετά τους πιο σφιχτούς ρυθμιστικούς κανόνες που εφαρμόστηκαν μετά την οικονομική κρίση.

Τουλάχιστον ένας από τους δύο traders εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της Commerzbank στην Φρανκφούρτης. Οι παγκόσμιες έρευνες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο Λονδίνο, το μεγαλύτερο κέντρο trading νομισμάτων στον κόσμο.

Η απόπειρα χειραγώγησης έλαβε χώρα τον Ιανουάριο και ένας από τους traders τέθηκε σε διαθεσιμότητα το Φεβρουάριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, ενώ ο δεύτερος μόλις πριν λίγες μέρες.

Η τράπεζα δεν έχει ανακαλύψει κάποιο στοιχείο οποιωνδήποτε άλλων προσπαθειών χειραγώγησης των τιμών στην αγορά συναλλάγματος, τόνισε η Commerzbank.

Facebook Comments