Και ενώ η κυβέρνηση, κινείται σε ρυθμούς ανασχηματισμού, η γαλάζια παράταξη, προβαίνει καθημερινά σε ριζικές αλλαγές.

Η Βίκυ Μεταξά, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, απομακρύνθηκε χθες το απόγευμα από τη θέση της, μετά από τηλέφωνημα που δέχθηκε απ΄ τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγένακη, ο οποίος και της κονοποίησε την απόφαση της ηγεσίας της αντιπολίτευσης.

Η αντικατάσταση της κυρίας Μεταξά, φυσικά έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των διεργασιών που υλοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Θεσσαλονίκη, εν όψει μάλιστα και του μεγάλου συλλαλητηρίου όπου αναμένεται την Κυριακή. Η δυσαρέσκεια των Μακεδόνων βουλευτών είναι έντονη τιες τελευταίες μέρες για το μείζον εθνικό ζήτημα των Σκοπίων και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αλεπάλληλες συναντήσεις  μαζί τους.

Κάπως έτσι η αντικατάστασή της κρίθηκε αναγκαία και πραγματοποίηθηκε άμεσα από τον κύριο Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και έχει υπάρξει και  αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί τους, ο οποίος όμως δεν ενθαρύνει  τις συμμετοχές γαλάζιων κομματικών στελεχών στα συλλαλητήρια.

Μιλώντας όμως, χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου άσκησε για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδομώντας της για άλλη μια φορά, όπως είπε το αφήγημα περί καθαρής εξόσου από τα Μνημόνια, εξ’εφρασε όμως και την  πρόδηλη ανησυχία του για την επομένη μέρα της ελληνικής οικονομίας στις Διεθνής Αγορές, κάνοντας ο ίδιος άνοιγμα από το βήμα που του δόθηκε, προς τους ξένους επενδυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε σε σκληρούς τόνους ότι, η κυβέρνηση, έχει συμφωνήσει επιπλέον μέτρα  για τον ΑΕΠ μέχρι το 2020, υψηλά πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια, αλλά έχει εκχωρήσει και την δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια.

«Έχει μικρή σημασία αν το καθεστώς μετά το τρίτο πρόγραμμα θα ονομαστεί πιστωτική γραμμή ενισχυμένων προϋποθέσεων, υβριδική λύση ή οτιδήποτε άλλο. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» και να επιδοθεί σε νέα επικοινωνιακή καμπάνια περί δήθεν εξόδου από αυτά. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση»…. «Από τους ευρωπαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες η Κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει, και ενίοτε να αποσπάσει, ευγενικές διατυπώσεις. Ιδιαίτερα οι φίλοι μας οι Γάλλοι – ίσως λόγω των ιστορικών δεσμών φιλίας – δεν φείδονται καλών λόγων. Τις αγορές όμως δεν μπορεί να τις κοροϊδέψει κανείς.  Διότι αυτοί που επενδύουν τα χρήματά τους δεν αρκούνται σε ευγενικά λόγια και κενές περιεχομένου θριαμβολογίες, σαν αυτές με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στο εσωτερικό του ακροατήριο» επεσήμανε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Facebook Comments