Αναζωογόνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας προβλέπει στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, περιλαμβανομένης της Ευρωζώνης, με τις ΗΠΑ να προπορεύονται, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο πρόδρομος σύνθετος δείκτης του ΟΟΣΑ, που καταρτίζεται για τις 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού, αυξήθηκε στις 100,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από 100,4 μονάδες τον Ιανουάριο, ελαφρά πάνω από το μακροχρόνιο μέσο όρο των 100 μονάδων.

Ο δείκτης της Ευρωζώνης αυξήθηκε σταδιακά τους περασμένους μήνες και έφθασε στις 99,9 μονάδες από 99,7 μονάδες τον Ιανουάριο και 99,4 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο. Ο δείκτης για τη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 99,6 μονάδες από 99,5 τον Ιανουάριο, ενώ η ανάπτυξη αυξάνεται στη Γερμανία.

Ο δείκτης του ΟΟΣΑ δείχνει ότι η ανάπτυξη σταθεροποιείται στην Ιαπωνία και αυξάνεται στην Κίνα, ενώ οι προοπτικές βελτιώνονται για την Ιταλία και σταθεροποιούνται για τη Γαλλία. Η ανάπτυξη φαίνεται, ωστόσο, να εξασθενεί στην Ινδία, ενώ οι δείκτες για τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Βρετανία δείχνουν ότι η ανάπτυξη στις χώρες αυτές είναι σύμφωνη με τη γενικότερη τάση.

Facebook Comments