Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών για πολύ καλό κλίμα στη σημερινή σύσκεψη εξ αποστάσεως του Euroworking Group ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Άναψε το «πράσινο φως» για την επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους συμβούλους των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν πραγματοποιηθεί από την ελληνική κυβένρηση τα 89 από τα 113 προαπαιτούμενα ενώ όσα εκρεμμούν αναμένεται να υλοποιηθούν κατά την πρώτη εκταμίευση των δόσεων.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο Αξιωματούχο που επικαλείται η Καθημερινή το ύψος της εκταμίευσης θα κυμανθεί μεταξύ των 6 και 7 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση αναμένεται να φτάσει στα ελληνικά ταμεία περί τα μέσα Φεβρουαρίου, με προϋπόθεση πάντα την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων. Όσον αφορά τη δεύτερη εκταμίευση βασικά κριτήριά της αποτελούν τόσο η εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Στο Eurogroup αναμένεται και οι υπουργοί της Ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία με τη σειρά της θα ανοίξει τον δρόμο για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Facebook Comments