“Αφού γυμνάζομαι, γιατί δεν χάνω;”.
Αυτή τη συζήτηση έκαναν τις προάλλες δύο κυρίες μετά το μάθημα.
“…Είκοσι χρόνια κάνω γυμναστική, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γυμναστική δεν αδυνατίζει, εμένα το σώμα μου, ίδιο και απαράλλακτο είναι”.

Τελικά, αδυνατίζει ή δεν αδυνατίζει η γυμναστική;
Να σας πω. Αυτό που αδυνατίζει είναι το αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο. Σωθήκαμε θα μου πείτε…Ιντα ναι τούτο.
Τούτο με απλά λόγια, είναι ότι καίμε περισσότερα από αυτά που τρώμε ή τρώμε λιγότερο από αυτά που καίμε. Ακόμα πιο απλά, αν χρειάζεστε 1.500 θερμίδες για να διατηρηθείτε στα κιλά σας, θα πρέπει να λαμβάνετε 1.300. Τώρα, μπορεί εσείς να τρώτε 1.800 και να καίτε με πολύ έντονη άσκηση 500 θερμίδες κάθε μέρα.

Τότε, όντως οι θερμίδες που τελικά σας “μένουν” είναι 1.300. Κάπως έτσι.

Βέβαια, η γυμναστικούλα ανοίγει την όρεξη, οπότε θα πρέπει να έχετε την πειθαρχία να τρώτε υγιεινά και ελαφρά και όχι με άλλοθι την άσκηση να σαβουριάζετε ό,τι βρείτε μπροστά σας.

Συνήθως αυτό το λάθος κάνουν οι περισσότεροι. Γυμνάζονται και μετά τρώνε χωρίς πρόγραμμα και μέτρο. Αποτέλεσμα; Το λίπος παραμένει στα επίμαχα σημεία παρόλη τη γυμναστική.

Άλλο λάθος: Λέτε ότι πάτε γυμναστήριο. Μπράβο. Τι γυμναστική κάνετε; Η συγκεκριμένη κυρία που αναφέρθηκα στην αρχή, έρχεται μεν κάθε μέρα στο γυμναστήριο, κάνει όμως ακριβώς την ίδια γυμναστική. Σουηδική με ελάχιστα κιλά, πολύ χαλαρό αερόβιο και σχεδόν τις ίδιες ασκήσεις. Ετσι, όντως το σώμα δεν δέχεται τα απαραίτητα ερεθίσματα για να αλλάξει όψη.

Οι μύες απλά διατηρούνται και το λίπος παραμένει κατσικωμένο στα επίμαχα σημεία, εφόσον δεν δέχεται καμία αξιόλογη “επίθεση”.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε δραστικές αλλαγές στο σώμα σας, θα πρέπει να κάνετε δραστικές αλλαγές στην προπόνηση και τη διατροφή σας. Μία ωρίτσα σουηδική, είναι πολύ καλύτερα απ το να κάθεστε στον καναπέ, σίγουρα όμως δεν είναι ικανή να σας δώσει τις αλλαγές που επιθυμείτε. Ιδρώστε και λίγο, λαχανιάστε, κουραστείτε, και μετά μιλάμε για αποτελέσματα.

Facebook Comments