Τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει μεταξύ άλλων στη 13:00 σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ (καθώς η βεντέτα της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου συνεχίζεται αμείωτη, ίσως και εντείνεται μετά τις ευρωεκλογές), ενώ παράλληλα προϊδεάζει για την συνολικότερη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο προεκλογικά, καθώς πάνω σε αυτή «στήθηκε» το δίλημμα για ενίσχυση της Ελιάς ή αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα βρίσκει σε καλύτερη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με τη γρήγορη πρόταση για διεξαγωγή συνεδρίου τον Σεπτέμβριο επιχειρεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του κόμματός του, παρότι ξεκινούν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις για την εκλογική επίδοση της Ελιάς.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απασχολεί ιδιαιτέρως και το θέμα του ανασχηματισμού, κυρίως για το ποια από αυτά θα συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο όλα θα αποφασιστούν στην αυριανή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Facebook Comments