Σταθεροποιείται η κατάσταση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου για τη διαχείριση ακινήτων, ο κ. Χούρικαν σημείωσε ότι η Τράπεζα διαθέτει πλέον έναν ισχυρό μηχανισμό για αντιμετώπιση του προβλήματος με δυναμικό που ανέρχεται στα 400 άτομα.

Τόνισε ότι δίνεται έμφαση στα μεγάλα δάνεια και διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου θα στηρίξει τους βιώσιμους χρεώστες. Πρόσθεσε ότι για όσα δάνεια δεν είναι βιώσιμα η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανάκτησή τους.

Για τις πρακτικές δανεισμού στην Κύπρο, ο κ. Χούρικαν είπε ότι το κόστος είναι υψηλό και πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για μείωσή του, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Τράπεζα Κύπρου προσπαθεί να εφαρμόσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το οποίο όμως, ανέφερε, θα πρέπει να ενισχυθεί.

Ευχήθηκε σύντομα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να επανεισαχθεί στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ταυτόχρονα ο Τζον Χούρικαν εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της τράπεζας, διασυνδέοντάς το με τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, οι δείκτες της οποίας, όπως είπε, είναι καλοί.

Facebook Comments